mygreen

Det är lätt att säga kloka ord, men det är svårare att leva upp till dom.

Livet i April

Kategori: Allmänt

Nu är det påsk och vad passar inte bättre då än en liten uppdatering :)? Vi kan väl börja med jobbsidan så har vi det avklarat sen. Är tillbaka på Ica, fast nu i Mariestad där jag jobbar extra/sommarjobb, vi börjar där och får se ifall det leder till något mer. En sak har jag lärt mig under dessa veckor och det är att man inte ska ta för givet att jobb finns överallt. För mig handlar ett jobb om att man samtidigt som man får en inkomst som gör att man kan betala sina utgifter så ska man också må bra. Att slita och kämpa på sitt yrke är för mig självklart, men det ska fortfarande inte vara slavarbete under så dåliga omständigheter att man inte klarar av att vara människa. Kollade på debatt (ett program som jag tycker är mycket värt att se på) igår och då handlade debatten om arbete och arbetslösa ungdomar. Många tycker att unga människor är lata och "väljer" bort vissa typer av arbeten för att det inte duger. Jag kan till viss del hålla med om att det finns en viss grupp som faktiskt inte vill jobba utan tycker att det är väldigt bekvämt att sitta i soffan och ändå få en summa pengar. I min situation och för många andra unga som söker arbete idag handlar det ju om att få ett yrke med hyffsade arbetsvillkor. Nej, jag vill inte jobba och bara få provisionslön, jag vill ha en säkerhet. Jag vill inte tvingas jobba med något som jag vet att jag inte pallar en längre tid, bara för att jag måste ha ett jobb. Jag vill inte ha ett jobb där chefer och högre uppsatta kan sparka på mig bara för jag är några trappsteg längre ner. Vuxna människor som sitter och talar om för hela Sverige att dagens ungdom är lata när de själva sitter med fast jobb, stadig inkomst och förmodligen ett jävligt tryggt liv kan bara hålla käft. Det är svårare idag att få ett jobb, det krävs mer (utbildning)  än vad det gjorde för 15-20 år sedan så innan ni varit i samma sits så tycker jag debatten slutar här.
Nu blev det väldigt långt kring jobbsituationen ändå :).
 
I övrigt är det bra, solen börjar titta fram allt mer och värmen kommer närmare. Jag längtar otroligt mycket efter sommaren. De långa goa promenaderna i bara linne är mycket efterlängtade. Funderat lite på gymkort men tror jag väntar lite till, jag tränar gärna ute om jag kan. Vill gärna komma igång med löpning men då mina ben är lite krokiga åt alla håll och kanter får jag väldigt lätt ont i knäleder och fötter. Godisförbud ska både jag och Emil ha efter påsk, det är väl säkert 26e gången vi försöker med detta men man får inte ge upp. Tänker inte hindra alla typer av sötsaker men just godiset ska bort då vi äter alldeles för mycket av detta. Själv drömmer jag mardrömmar om diabetes så det är en bra morot för mig att dra ner.
               Till sist vill jag också säga: välkommen till världen underbara Iris, min andra fina systerdotter som föddes i början på April. All kärlek till er <3