mygreen

Det är lätt att säga kloka ord, men det är svårare att leva upp till dom.

Frågetecken

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar livet igen, det tuffa, hårda, slitsamma och utmanande. Ska blir roligt att träffa alla igen, vissa har man ju som sagt inte träffat sen vi sa glad sommar på dej du. Plugga, om jag längtar efter det? Nja jag är inte supersugen på det, vill hellre börja jobba på en gång. Men det är ju tufft att lyckas nu utan utbildning så jag har bestämt mig för att försöka detta år också.

Dock tappade jag andan idag. Jag hade precis känt att det går nog bra detta med skolan ändå, det blir nog inte supertråkigt. Så kikade jag in på it`s, för er som inte vet så är det en plattform för studenter och lärare där man kan se vad som ska hända och ske under kurserna. Där iallafall stod det under kursen om coaching och hälsofrämjande, att vi ska på naturresa. Jag visste sen tidigare att vi skulle iväg på "läger", men hade aldrig förutspått att det va en naturresa. Men så är fallet, tre dagar, stormkök, vandring, vatten på flaska o.s.v. Detta gör inte mig superglad. För det första så har det inget med kursen att göra, jag har gått igenom kursplanen och inget sådant står det där, att studenten ska ha lärt sig om naturen i samband med hälsa. Varför? Varför ska vi, hälsocoacher/massörer/personligatränare/avslappningskunniga personer ut i naturen och hajka? A det känns som att gå tillbaka till högstadiet/gymnasiet....urlöjligt i min mening.

För det andra, det räcker alltså inte med att det är tråkigt och onödigt. Ne utan vi studenter ska betala själva. 500 kronor för vistelsen, ta med mat och frukost för 3 dagar, ta oss dit själva (alltså bensinkostnad också) och det ligger långt bort, mer än 2 timmar bort.

För det trejde, på allt detta. Så har dom lagt till tre böcker 6 dagar innan kursstart. Det innebär att dom tror att vi är miljonärer och inte studenter. Det är tufft som det är, och jag är trött på att detta program inte kan planera utifrån vad som är meningsfullt och viktigt för oss studenter att göra och lära oss. Istället retar dom gallfeber på mig. Jag ska nu ta mig en funderare, se vad som händer och om jag fortsätter. Detta är inget för mig!